Návšteva hradu Devín

Dňa 28.04.2022 študenti tried I.BP, II.AM a výber žiakov z tried I.CP, II.BP, III.AP a IV.AP navštívili naše hlavné mesto – Bratislavu. Pod dozorom Mgr. Kubalovej a Mgr. Panákovej si prezreli Devínsky hrad a výstavu Autosalón 2022.

Prvou zastávkou exkurzie bola návšteva jedného z najstarších slovenských hradov, ktorého písomné zmienky siahajú až do roku 864. Písala sa na „ňom“ najstaršia história Slovákov a Slovenska. Monumentálny hrad Devín stojí na mohutnej skale nad sútokom riek Dunaj a Morava, dnes je už neodmysliteľnou súčasťou mesta Bratislava.  Pamätná tabuľa je spomienkou  na historický výlet slovenskej mládeže na Devín, ktorú organizoval v roku 1836 Ľudovít Štúr. V roku 1961 bol vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku. Prehliadka hradu v každom z nás zanechala príjemné dojmy a zážitky. Boli sme očarení nielen nádherným  prírodným  prostredím, ale aj tým, že sa nachádzame na mieste, o ktorom sa hovorí, že je jediným  miestom  v Európe, ktoré  ponúka výhľad na dve hlavné mestá zároveň – Bratislavu a Viedeň.

Naša cesta pokračovala k Inecheba Expo Aréne, kde nás čakala celosvetovo populárna  výstava Autosalón 2022, ktorá nebola tento rok zameraná len na automobily ako produkt, ale aj na služby, ktoré s automobilmi a mobilitou súvisia. Išlo o prenájom, carsharing a podobne, pričom v rámci témy mobility sa predstavila aj známa značka bicyklov Specialized. Ani v prvom ročníku Autosalónu po pandémii koronavírusu neboli naši chlapci a dievčatá ukrátení o ponuku exkluzívnych automobilov. Rýchlosť, sila a elegantné tvary boli zastúpené napríklad prostredníctvom modelov Audi e-tron GT, Aston Martin DB11, Aston Martin DBX, Bentley GT Speed, Bentley Bentayga Hybrid, Ferrari SF90 Stradale, Ferrari 812 Superfast, Ferrari Roma, Lamborghini Huracan STO, McLaren 570 GT či Brabus 700.  Zaujímavá bola nielen sekcia  Caravan Show, ale aj horúca novinka: kompaktné SUV DONGFENG Glory 500. Študenti si mohli obzrieť exkluzívne automobily či krásne hostesky, ktoré k podobnému podujatiu neoddeliteľne patria.

K celkovej pohode z vydarenej  exkurzie určite prispelo i slnečné jarné počasie. Domov sme prišli plní skvelých zážitkov a už dnes sa všetci tešíme na ďalší ročník.