Iba 30 km od Bruselu a celých 6 týždňov pobytu

Dňa 10. marca 2017 sa Lukáš HarzekLukáš Brodňan z III. AM triedy rozhodli vycestovať do zahraničia. Cieľovou stanicou bolo Belgicko, ale krátka niekoľkodňová zastávka bola v nemeckom Frankfurte, kde chlapci úspešne absolvovali školenie a po testovaní získali vysokohodnotený certifikát nemeckého zväzu pneumatikárov. 

Ďalej pokračovali v ceste do starobylého burgundského  univerzitného mesta Leuven v Belgicku so slávnou univerzitou a viacerými historickými pamiatkami. Leuven je tiež domovom svetoznámeho piva Stella Artois, jednej z najznámejších značiek. V meste vládne výborná kozmopolitná atmosféra a každý sa tam cíti príjemne.

A tu sa to všetko začína, každý je odkázaný sám na seba. V tomto úplne neznámom prostredí treba nejako začať, predstaviť sa, prihovoriť sa, spýtať sa na všetko potrebné, vybaviť si a nakúpiť si všetko, čo treba. Zodpovedne a svedomito pristupovať ku každodenným výzvam a povinnostiam. Uvedomiť si, že ráno ma nikto nezobudí a zobudiť sa musím sám. Nikto mi nenakúpi a nakúpiť si musím sám. Jednoducho, tu sa to začína pre každého z trochu iného pohľadu, každý si veľmi rýchlo uvedomí, že sa musí o seba postarať sám. A o tom to je.

„Náš pobyt v Belgicku bol veľmi zábavný, Po prvýkrát som mal možnosť uvidieť svet a spoznať inú krajinu s inou kultúrou. Spoznal som veľa nových ľudí. Ľudia sú tam príjemní a žijú si veľmi usporiadaný a spokojný život. Pracovali sme v pneuservise, kde sme mali troch kolegov a jedného manažéra. Boli sme fakt super kolektív, nemali sme žiadne problémy a práca sa mi veľmi páčila. Mal som možnosť naživo vidieť neskutočne veľa moderných áut. Sú to veľmi príjemné zážitky, na ktoré budem ešte veľmi dlho spomínať.“

                                                                                                                   Lukáš Harzek

Belgickí partneri vyjadrili veľkú spokojnosť so správaním, prístupom a disciplínou našich žiakov. Taktiež potvrdili, že sa nevyskytli žiadne problémy a tešia sa na ďalšiu spoluprácu s našou školou.