Mikuláš v Bytči 2015

1Ako sa už stalo tradíciou, aj tento rok sme sa rozhodli, že predvianočný čas spríjemníme deťom zo Špeciálnej základnej školy internátnej v Bytči. V piatok 4.12.2015 žiaci pod vedením vyučujúcich, Mgr. Paučinovej a Mgr. Černekovej sa vybrali urobiť radosť deťom, ktoré túto školu navštevujú.

Študenti z III.CP a III.DP sa predstavili rozprávkou Snehulienka a sedem trpaslíkov, ktorá vyčarila deťom úsmev na tvári. Vďační detskí diváci odmenili našich hercov silným potleskom nielen na konci predstavenia, ale i počas neho. A veru aj bolo za čo! Naši študenti sa tejto úlohy ujali naozaj zodpovedne a predstavenie bolo milé, vtipné, s peknými kulisami a farebnými kostýmami.

Ďalšou časťou tohto krásneho dopoludnia boli hry, ktoré si pre deti pripravili dievčatá z III.DP. Deti plnili rôzne úlohy, za ktoré boli odmeňované chutnými sladkými dobrotami.

Potom sa všetci konečne dočkali toho, na čo sa tešili najviac, Mikuláša (Martin Drábik z III.CP) a jeho pomocníkov, anjelikov a čertov (študentky z III.DP), ktorí deťom rozdávali mikulášske balíčky. No nebolo to len tak. Každé dieťa Mikulášovi zarecitovalo básničku, alebo zaspievalo milú pieseň. Mnohé deti Mikuláša vyobjímali, alebo si aspoň na chvíľočku sadli na jeho kolená.

Sladkosti urobili naozaj veľkú radosť, no všetci vieme, že každé dieťa sníva aj o hračkách. Vďaka všetkým, ktorí sa zapojili do našej zbierky, sme mohli splniť aj toto želanie. Ďakujeme všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom, študentom a známym, ktorí do zbierky prispeli finančne (vyzbierali sme 620 eur), alebo priniesli hračky, detské knižky a sladkosti. Vďaka vám všetkým sme mohli každej triede pripraviť balík, v ktorom boli veci, po ktorých deti túžili. Boli to najmä hračky a knihy, starší si viac priali kozmetiku alebo bižutériu. Balíčky odovzdal trpaslík (Martin Radolec z III.DP) v spolupráci s moderátorkou (Natália Strížová z III.DP) triednym učiteľkám jednotlivých tried.

K tomuto obdobiu plnenia želaní neodmysliteľne patria aj vianočné koledy, a tak sme sa rozlúčili tou najznámejšou. Tichú noc sme si všetci zaspievali s klavírnym sprievodom Tomáša Kasmana z II.AM. Deťom sa spievanie zapáčilo, a tak si zanôtili ešte zopár detských piesní, pri ktorých si zatancovali s učiteľkami.

Myslím, že každý, kto sa tejto akcie zúčastnil, prežil krásne dopoludnie plné smiechu, detskej radosti, ale zároveň zostal aj dojatý. Aby sme vám atmosféru trošku viac priblížili, okrem fotiek si môžete pozrieť aj video, v ktorom je zachytený priebeh tohto nezabudnuteľného dňa.

2 3 4 5 6 7 9