PARÍŽ nás všetkých očaril

0 titulkaV dňoch 27.04.-02.05.2014 sa  naši študenti zúčastnili 6-dňovej školskej poznávacej exkurzie v Paríži. Hovorí sa, že hlavné mesto Francúzska je najkrajším a najromantickejším mestom na svete. Určite súhlasíme. Počas týchto dní sme sa na vlastné oči presvedčili, že svojim návštevníkom ponúka množstvo pozoruhodností, ktoré sa oplatí vidieť.

Aj my sme spoznali jeho skvosty: Eiffelovu vežu, Invalidovňu s hrobkou Napoleona, Víťazný oblúk, modernú štvrť La Défense, Moulin Rouge, baziliku Sacre Coeur, Luxemburské záhrady, katedrálu Notre Dame. Z našich radov si milovníci histórie a umenia prišli na svoje pri prehliadke múzea v Louvre (ukrýva aj slávny obraz Mona Lisa) a kráľovského zámku a záhrad vo Versailles. Za srdce nás chytila vyhliadková plavba loďou po Seine, nákupná horúčka na Champs Elysées a večerná prechádzka upršaným Parížom (s fantastickým výhľadom na svietiacu Eiffelovu vežu). Posledný deň sme si naplno užili celodenný pobyt v obrovskom zábavnom parku v Disneylande. Navštíviť ho je snom nielen detí, ale jeho čaru sme podľahli aj my, keď sme sa zrazu ocitli vo svete rozprávok.

Sme šťastní, že sa nám po roku opäť splnil náš ďalší cestovateľský sen. Paríž si podmanil naše zmysly – vnímali sme ho nielen zrakom, sluchom, ale aj srdcom.

Mgr. Kubalová, Mgr. Panáková

1 2 3 4 5 6 7 8