Exkurzia v Trenčíne

Hanka1Dňa 24.04.2013 sa triedy II.AP, II.BP, II.DP, I.AN, I.BN zúčastnili exkurzie v Trenčíne. Študenti navštívili „Trenčiansky robotický deň“, Múzeum kolies v Trenčíne a Trenčiansky hrad.

Trenčiansky robotický deň je medzinárodná súťažná prehliadka robotov – prác žiakov ZŠ a SŠ. Primárnym cieľom prehliadky bolo popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi. Program Trenčianskeho robotického dňa zahŕňal prezentácie, workshopy, panelové diskusie a samotné súťaže s vyhodnotením.

Múzeum kolies v Trenčíne je špecializované múzeum technického typu, ktoré dokumentuje vývoj kolies od dôb najstarších až po súčasnosť. Samostatnú zbierku okrem vystavených exponátov spestruje literatúra, obrazy, heslá a vtipy, ktoré samozrejme úzko súvisia s danou expozíciou.

V múzeu sme mali možnosť uvidieť: repliku kolesa z bojového voza, ktorý sa našiel v hrobke kráľa Tutanchamona, rekonštrukciu dreveného vozíka z čias doby kamennej, staré autá – veterány, motocykle, slávny FORD T zvaný tiež Plechová Líza, kolesá z vozov, kočov, lokomotívy, z tanku, Formuly F1, originálnu kolársku dielňu na výrobu kolies a aj jednu raritu, a to jazierko so živými rybami priamo pod hradnou skalou.

Trenčiansky hrad je pomerne rozsiahly zrenovovaný hrad, týčiaci sa na strmom vápencovom brale priamo nad mestom Trenčín. Je charakteristickou dominantou nielen Trenčína, ale aj celého stredného Považia. Je národnou kultúrnou pamiatkou.

Študentom sa exkurzia veľmi páčila a všetkých obohatila.

Haka2Hanka1OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA